Zoek & Boek!
Super User

Super User

dinsdag, 05 december 2017 09:51

Topparken

De Wielerbaan -- Topparken

Recreatiepark de Wielerbaan is prachtig gelegen aan de Rijn in Wageningen. Het vakantiepark bevindt zich tussen de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Betuwe waardoor u in de omgeving van het vakantiepark heerlijk kunt genieten van de natuur en rust. Daarnaast is Wageningen een leuke stad om te winkelen, op een gezellige terrasje te zitten, is er de Universiteit van Wageningen en is er veel cultuur en historie te bewonderen in de stad. Het vakantiepark maakt zich uniek daar de echte wielerbaan uit de dertiger jaren.

Faciliteiten

Op Recreatiepark de Wielerbaan zijn vele faciliteiten aanwezig voor jong en oud zoals een binnenzwembad, speeltuinen, sport/- speelvelden, kidsclub en een restaurant. Naast deze faciliteiten en de prachtige omgeving zijn er speciaal voor u ook exclusieve eropuitjes geselecteerd. Dit zijn activiteiten in de omgeving van het vakantiepark waarbij u kunt genieten van leuke kortingen of mooie arrangementen.

site: www.wielerbaan.nl

vrijdag, 05 mei 2017 10:34

Wageningen

Wageningen is gesitueerd waar de Veluwerand, de Gelderse Vallei en de Rijn (hier Nederrijn geheten) aan elkaar grenzen. Waar de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen eindigt met de Grebbeberg, heeft Wageningen nog een laatste uitstulping van de Veluwe in de vorm van de Wageningse Berg. Wageningen heeft een belangrijke binnenvaarthaven aan de Rijn, met onder meer overslag- en opslagcapaciteit voor olie (zie Rijnhaven). Via het westelijk gelegen Opheusdense Veer bestaat er een verbinding over de Nederrijn met Opheusden en via het oostelijk gelegen Lexkesveer met de Betuwse dorpen Randwijk en Zetten. De gemeente Wageningen ligt ten zuiden van de gemeente Ede.

Jaarlijks worden in Wageningen diverse evenementen georganiseerd. In januari is dat altijd het Bluesfestival, de kroegentocht bij uitstek. In april en november wordt tussen Wageningen en Rhenen de Bergrace by Night gehouden, een nachtloop, die eindigt op de Grebbeberg in Rhenen. De gehele race vindt in het donker plaats, en wordt gekenmerkt door de duizenden deinende lichtjes die hardlopers bij zich dragen. De laatste uitdagende ‘klim’ door het donkere bos wordt traditioneel gekenmerkt door de 1000 brandende kaarsjes die langs de route staan. De avond wordt afgesloten door een slotfeest in het Jungle restaurant van Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

In mei is er het Bevrijdingsfestival, de 5 mei-viering en de Capitulatie Bevrijdingstocht. In juni is er straattheater te aanschouwen in de vorm van het Leeffestival en de Hel van Wageningen/Jan Janssen Classic, het grote toerfietsevenement. In augustus de Introductiedagen WUR (AID) voor de nieuwe Wageningse studenten. September Open Havendag, Open Monumentendag en het Rhine Town Jazz Festival. Door Rugbyclub Wageningen wordt jaarlijks op de laatste zondag in augustus het FIALAR-rugbytoernooi georganiseerd. Dit 15 a-side rugbytoernooi is speciaal bedoeld voor rugbyteams uit de tweede en derde klasse en de nationale damescompetitie. En natuurlijk is er voor de kinderen in december de aankomst van Sinterklaas in de Wageningse haven.

site: www.wageningen.nl

vrijdag, 05 mei 2017 10:33

Proef Wageningen

Proef Wageningen

Onder het motto ‘Proef Wageningen’ hebben de gemeente Wageningen en de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) vier verschillende toeristische brochures gelanceerd. Het eerste exemplaar werd door wethouder Lex Hoefsloot overhandigd aan de medewerkers van het VVV agentschap Wageningen dat in Boekhandel Kniphorst is gevestigd. Aan de hand van de thema’s Stad der Bevrijding, Natuur en Landschap, Kunst en Cultuur en Monumenten en Architectuur worden bezoekers via een aantal kant en klare routes aan de hand genomen langs de highlights in Wageningen. Tegelijkertijd is www.proefwageningen.nl gelanceerd. Via deze website krijgen bezoekers en toeristen een overzicht van alles wat er in Wageningen te ‘proeven’ is.

Wethouder Lex Hoefsloot: ”Hiermee willen wij een oplossing bieden voor het vaakgenoemde euvel dat er heel veel in Wageningen te doen is, maar dat niemand dit weet of dat het moeilijk te vinden is.” ‘Proef Wageningen’ is ook te volgen via twitter; geïnteresseerden kunnen zich abonneren op een wekelijkse nieuwsbrief. De brochures worden de komende week verspreid op 100 campings in de omgeving. In Wageningen is de brochure binnenkort verkrijgbaar bij het VVV Agentschap (Kniphorst), het stadhuis, het gemeentehuis, bblthk, hotels, jachthaven, bed and breakfasts, en horecagelegenheden.

www.proefwageningen.nl